Primul lucru, dimineaţa - OSHO

Primul lucru, dimineaţa - OSHO
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-606-33-3663-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 288
Format: 13X20

DESCRIERE

Primul lucru, dimineaţa - 365 de momente înălţătoare pentru a începe ziua în mod conştient

OSHO

 
 
 
Probabil că, în fiecare dimineaţă, primul lucru pe care îl faci este să citeşti ştirile şi să îţi verifici e-mailurile - poate nu cel mai inspirat mod de a-ţi începe ziua. în Primul lucru, dimineaţa, Osho discută despre o gamă largă de subiecte, special selectate pentru dimineaţă, oferindu-ţi astfel un alt fel de rutină, un strop de meditaţie pe care să o practici ca să dobândeşti energia necesară pentru a-ţi începe ziua.
    Găseşte-ţi timp dimineaţa, imediat după trezire, pentru a sta în linişte, singur, şi pentru a citi cele 365 de pasaje, ordonate astfel încât să fie citite cronologic, nu la întâmplare. Cel mai bun moment pentru a citi aceste texte este înainte ca mintea să se implice în activităţile zilei. Indiferent dacă eşti obişnuit să meditezi sau abia te pregăteşti să-ţi descoperi lumea lăuntrică, această carte îţi poate schimba modul în care îţi trăieşti fiecare zi şi întreaga viaţă.

 

    „Omul modern este primul om din istorie care nu are idee ce înseamnă sacrul şi care trăieşte o viaţă foarte lumească. îl interesează doar banii, puterea, prestigiul, şi crede că nu există nimic altceva. Crede doar în ceea ce este superficial; crede în circumferinţă, dar neagă centrul, prin urmare nu vede decât plictis în jurul său. Este natural să fie aşa, pentru că în absenţa a ceva mai mare decât tine, la care să te poţi raporta, viaţa tinde să devină monotonă şi plictisitoare. Viaţa devine dans numai atunci când ea este aventură. Şi nu poate deveni aventură decât atunci când există ceva mai înalt decât tine spre care să tinzi."

    „Am fost învăţaţi să fim duşmanii existenţei, ni s-au predat ideologii care neagă viaţa şi s-a procedat astfel de atâta vreme, încât ne-a intrat în sânge, în oase, în măduvă. Nu iubim viaţa, o urâm, iar aşa-zisele religii i-au învăţat pe oameni că viaţa este o pedeapsă, că suntem pedepsiţi pentru păcatul originar. Viaţa nu este o pedeapsă, este o recompensă, un cadou. Fii prietenul ei. în momentul în care începi să te împrieteneşti cu viaţa, vei fi surprins să afli cât este de frumoasă, cât este de poetică, de muzicală. Odată ce-ţi dispare ideea de negare, iar în interiorul tău se statorniceşte ceva pozitiv, se deschide o poartă secretă, iar viaţa începe să îşi reveleze misterele. Acele mistere nu pot fi revelate decât prietenilor; nu pot fi revelate oricui, nu pot fi făcute publice. Numai când eşti într-o relaţie profundă şi intimă cu viaţa, aceasta îşi deschide inima pentru tine. în acea deschidere afli ce este adevărul, ce este iubirea, ce este extazul, ce este existenţa." Osho

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0400 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.