Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas

Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas
thumbthumb
PRP: 15,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 13,50 lei
Diferență: 1,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 129

DESCRIERE

Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas

Calea lucidităţii practicată în viaţa de zi cu zi

 

 

 

„Această carte este foarte valoroasă. Ea poate schimba multe vieţi în bine, dar şi viaţa întregii noastre societăţi.

 

– din Cuvântul Înainte al Preasfinţiei sale Dalai Lama
 
În goana vieţii moderne, noi avem tendinţa de a uita de pacea care ne stă la dispoziţie în fiecare clipă. Creativitatea lui Thich Nhat Hanh constă în capacitatea sa de a se folosi chiar de situaţiile conflictuale care ne stresează pentru a ajunge la această stare de pace. Din punctul lui de vedere, soneria unui telefon nu este altceva decât o invitaţie de a ne reîntoarce la sinele nostru real. Vasele murdare, lumina roşie a semaforului şi traficul greoi sunt prietenii noştri spirituali şi tot atâtea prilejuri de a ne reaminti de calea lucidităţii. Noi putem trăi chiar acum cele mai profunde satisfacţii şi cele mai adânci sentimente de bucurie şi integritate, cu fiecare respiraţie conştientă şi cu fiecare zâmbet.

Scrisă frumos şi cu luciditate, cartea Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas conţine comentarii şi meditaţii, anecdote personale şi poveşti din experienţa lui Thich Nhat Hanh ca activist pentru pace, ca maestru şi lider al comunităţii. Ea începe cu locurile cele mai frecvente în care poate fi întâlnit cititorul în bucătărie, la birou, la volanul maşinii sau într-un parc – şi ne învaţă că putem practica meditaţia chiar aici şi acum. Thich Nhat Hanh ne prezintă o serie de exerciţii simple de amplificare a lucidităţii mentale şi fizice prin intermediul respiraţiei conştiente, care ne pot conferi pe loc o stare de pace şi de bucurie. De asemenea, autorul ne învaţă cum să devenim conştienţi de relaţiile noastre cu ceilalţi şi cu lumea din jurul nostru, cu frumuseţea acesteia, dar şi cu mizeria şi cu poluarea ei. Exerciţiile prezentate par simpliste, dar această percepţie este amăgitoare, căci ele îl încurajează pe cititor să militeze pentru pacea globală lucrând asupra propriei sale stări de pace interioară şi pentru transformarea inconştienţei în luciditate.
---------------------------------

„Această carte plină de sfaturi iluminate ne învaţă să ne schimbăm perspectiva asupra lumii… şi să adoptăm o perspectivă umanitaristă.

– Publishers Weekly
--------------------------------------

 

„Thich Nhat Hanh este un mare lider spiritual, care ne poate ajuta să descoperim pacea în tot ceea ce facem. Cuvintele sale reprezintă o punte de legătură între pacea interioară şi nevoia unei păci globale în lumea în care trăim.”

CUPRINS:

Cuvânt înainte ... VII

Introducerea editorului american... IX

Partea întâi: Respiră, căci eşti viu! ... 1

Încep alte 24 de ore, Păpădia îmi păstrează zâmbetul, Respi­raţia conştientă, Momentul prezent, un moment sublim, Gândeşte mai puţin, Cultivă-ţi luciditatea în fiecare moment, Meditează oriunde te-ai afla, Meditaţia în poziţie şezând, Clopoţeii lucidităţii, Prăjitura copilăriei, Meditaţia mandarinei, Euharistia, Mâncatul conştient, Spălarea vaselor, Meditaţia în timpul mersului pe jos, Meditaţia în timp ce vorbeşti la telefon, Meditaţia în timp ce conduci maşina, Decompartimentarea, Respiraţia şi cositul, Starea fără ţintă, Viaţa noastră este o capo­doperă, Speranţa este un obstacol, Inspiraţii florale, Camera pentru respiraţie, Continuarea călătoriei

Partea a doua: Transformare şi vindecare ... 41

Râul sentimentelor, Fără chirurgie, Transformarea sentimen­telor, Conştientizarea mâniei, Bătaia pernei, Meditaţia în timpul mersului pe jos atunci când eşti furios, Gătitul cartofilor, Rădăcinile mâniei, Formaţiuni interne, Viaţa trăită în comun, Ceea-ce-este, Priveşte-ţi palma, Părinţii, Cultivarea unor seminţe sănătoase, Ce nu este în neregulă?, Acuzaţiile nu folosesc nimănui, Înţelegerea, Adevărata iubire, Meditaţia asupra compasiunii, Meditaţia asupra iubirii, Meditaţia îmbrăţişării, Investiţia în prieteni, Este o mare bucurie să îţi ţii în braţe nepotul, Comunitatea celor care trăiesc în mod conştient, Luciditatea trebuie aplicată în mod activ

Partea a treia: Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas ... 77

Inter-existenţa, Flori şi gunoaie, Cultivarea păcii, Nu sunt doi, Vindecarea rănilor războiului, Soarele din inima mea, Privirea profundă, Arta vieţii trăite conştient, Cultivarea lucidităţii, Scrisoare de dragoste trimisă parlamentarului pe care l-ai ales, Cetăţenia, Ecologia minţii, Rădăcinile războiului, La fel ca o frunză, noi avem mai multe codiţe, Suntem cu toţii conectaţi, Reconcilierea, Spune-mi pe numele mele reale, Suferinţa hrăneşte compasiunea, Iubirea în acţiune, Râul, Intrarea în secolul XXI

Despre autor ... 113

Despre editorul american ... 115

 

Limba: romana

Nr.pagini: 129

Dimensiuni: 13X20

An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0229 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.