Piatra filosofala. De la Evanghelii la tratatele alchimice

Piatra filosofala. De la Evanghelii la tratatele alchimice
thumbthumb
Preț: 19,60 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Piatra filosofala. De la Evanghelii la tratatele alchimice - Omraam Mikhael Aivanhov


…nutriţia constituie un subiect inepuizabil. Sub tot felul de forme, eu nu încetez să vă atrag atenţia asupra acestui act zilnic atât de indispensabil tuturor creaturilor a mânca.

Am comparat adesea hrana cu o scrisoare de iubire trimisă de Creator, o scrisoare pe care trebuie să învăţăm să o descifrăm. Atunci când alimentele ajung pe masa noastră ca să ne aducă viaţa, sănătatea, bucuria, ele posedă deja o întreagă istorie.

Cele patru elemente au contribuit la formarea lor şi acum ele ne vorbesc despre pământ, despre apă, despre aer şi soare, dar şi despre entităţile care, din timpuri imemoriale, se ocupă ca să le insufle proprietăţile şi valorile lor specifice.

Sarea face parte zilnic din alimentaţia noastră. O punem pe masă aşa cum facem cu apa si cu pâinea şi acest fapt ni se pare normal.

Dar de câte peripeţii nu este marcată istoria sării de când a apărut în oceanul primitiv din care pământul a ieşit, încet-încet, la suprafaţă! Sarea ne este indispensabilă încă de la originea noastră, avem nevoie vitală de ea, şi nu dă numai gust alimentelor, ea le conservă.

La ce vă gândiţi atunci când puneţi sare în într-un fel de mâncare sau în farfuria voastră? Gustaţi puţin ca să verificaţi dacă este de ajuns, iar limba voastră este cea care vă răspunde, în timp ce mintea zboară în altă parte.

Şi totuşi, nu credeţi că a venit momentul să descifraţi această scrisoare pe care Dumnezeu v-o trimite prin intermediul sării? Ce drum lung a parcurs ea, venind din mare, uscată la razele soarelui, până când ajunge pe masa voastră!

Iar acum, când pătrunde în voi, trebuie de asemenea aprofundată semnificaţia ei simbolică meditând asupra cuvintelor lui Iisus: „Voi sunteţi sarea pământului”...


CUPRINS:

I Despre interpretarea scrierilor sfinte
1. „Pentru că litera ucide iar duhul face viu”
2. Cuvântul Domnului

II „Nu ceea ce intră în gură spurcă pe om”
III „Voi sunteţi sarea pământului”

1. Insemnaţi materia cu pecetea spiritului
2. Izvorul energiilor

IV „Dacă sarea se va strica”
V A gusta savoarea sării: iubirea divină
VI „Voi sunteţi lumina lumii”
VII Sarea alchimiştilor
VIII „Fiindcă toate lucrurile sunt şi izvorăsc din unul”
IX Lucrarea alchimică: 3 deasupra lui 4
X Piatra fîlosofală, rod al unei uniuni mistice
XI Regenerarea materiei: crucea şi creuzetul
XII Rouă de mai
XIII Dezvoltarea germenului divin
XIV Aurul adevăratei cunoaşteri: alchimistul şi căutătorul de aur

Limba:Romana
Pagini: 225
Dimensiuni: 11X18
Data aparitiei:2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0206 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.